باشگاه خبری فراساحل: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و وزیر محیط زیست و منابع طبیعی آذربایجان بر همکاری ٢ کشور در حوزه مقابله با آلودگیهای نفتی در دریای خزر تاکید کردند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که رئیس جمهوری را در سفر به باکو همراهی میکند، با وزیر محیط زیست و منابع طبیعی جمهوری آذربایجان دیدار و گفتگو کرد.
وی در این دیدار با توجه به وجود یک یادداشت تفاهم همکاری مشترک که در سال ١٣٨٣ بین ایران و آذربایجان منعقد شده است، گفت: با فعال شدن کنوانسیون تهران و همکاری کشورهای منطقه برای حفظ محیط زیست دریای خزر و تغییر اولویتهای زیست محیطی و شرایط جدید منطقه، میطلبد که سند دیگری با محوریت قرار دادن مباحث محیط زیستی روزآمد، بین ٢ کشور مبادله شود که این پیشنهاد با استقبال همتای آذربایجانی روبرو و مقرر شد. ابتکار تصریح کرد: یادداشت تفاهم همکاری زیست محیطی روزآمد شده با نگاه جدی به حفظ محیط زیست دریای خزر و جلوگیری از بروز انواع آلودگی در اثر برداشت از ذخایر خزر تدوین و امضا خواهد شد تا ٢ کشور از تجربه های محیط زیستی یکدیگر بهرهمند شوند.
در این دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران از وزیر محیط زست آذربایجان خواست در تاسیس و فعال شدن دبیرخانه کنوانسیون تهران در باکو دستور تسریع صادر و جمهوری آذربایجان با برنامه محیط زیست ملل متحد اسناد لازم را در این زمینه مبادله کند تا بیش از این در ایجاد دبیرخانه کنوانسیون تهران تعلل صورت نگیرد. موضوع دیگری که در نشست مقامهای ارشد محیط زیست ٢ کشور ایران و آذربایجان مطرح شد و در مذاکرات دو رئیس جمهوری نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفت، جلوگیری از تخریب و آلودگی خزر به واسطه فعالیتهای اکتشافی و بهرهبرداریهای کشورهای حاشیه دریای خزر و بهرهبرداری از ذخایر هیدروکربوری بود که ٢ کشور بر پیشگیری از بروز لکههای نفتی و انتشار آلایندهها از خشکی به دریا و حفاظت از محیط زیست آن بر اساس پروتکلهای الحاقی به کنوانسیون تهران و تلاش برای عملیاتی شدن آنها تاکید کردند.
مدیریت پسماند از طریق مرکز منطقهای کنوانسیونهای بازل، استکهلم و روتردام و مدیریت پسماندهای خطرناک و همکاری در طراحی و جمعآوری دادههای پایش کیفیت آب و هوا و تشعشعات هستهای که آذربایجان یک دهه است انجام میدهد و تبادل تجربیات در این زمینه از دیگر موضوعهای مطرح شده در این دیدار بود که مورد توافق قرار گرفت و مقرر شد با این تبادل تجربیات، گامهای بلندتری برای ارتقا محیط زیست ٢ کشور برداشته شود. در پایان دیدار ابتکار با قربانف، وزیر محیط زیست و منابع طبیعی جمهوری آذربایجان، طرفین بر تشکیل کارگروه مشترک ٢ کشور برای تنظیم تفاهمنامه همکاری مشترک به منظور توسعه همکاریهای زیست محیطی و تبادل تجربیات مشترک توافق و ابراز امیدواری کردند با فعال شدن این کارگروه، موانع موجود برای ثبت جهانی مشترک جنگلهای هیرکانی، استقرار دبیرخانه کنوانسیون تهران در باکو و ایجاد پارک مرزی مشترک تا پایان امسال برداشته شود.
کد خبر : 2110
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir